Intercanvi 10-11

CURS 2010-2011
El dimecres 02 de febrer de 2011 part de l’alumnat de l’àrea de Francès, alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat, s’embarquen en l' aventura del seu primer Intercanvi amb alumnes francesos de la ciutat d’Arras.
No cal dir que, a dia d’avui, els nervis afloren en les cares dels nostres estimats alumnes. Aquests han fet uns primers contactes amb els seus col·legues francesos de forma virtual, però ara arriba el dia de trobar-se personalment amb ells i d’afrontar aquesta gran i positiva experiència.
Cal dir que també és la primera vegada que es realitza un intercanvi al nostre Centre i esperem que no sigui l’últim.  
Pares i mares, no us preocupeu, en aquesta pàgina trobareu diàriament informació de les vivències dels vostres fills i filles.
Fins aviat! 10:00h ELS VOSTRES FILLS/ES JA HAN ARRIBAT A PARIS. TOTS I TOTES ESTAN MOLT BÉ. PER CERT, ENS COMENTEN QUE HI FA FORÇA FRED!! 


Arras
View more presentations from rueda94.

Dimecres  2 de febrer a les 23:10 

Benvolgudes famílies,

Avui ha estat un dia molt important pels vostres fills i filles. La sensació que tenim com a responsables del grup és de satisfacció i confiança.
Satisfacció perquè hem aprofitat al màxim el temps i confiança perquè s’han comportat “olé”!.

No cal dir que això últim ja ho sabíem, doncs som plenament conscients del nivell que tenen els nostres alumnes.

Al gra!...una vegada heu llegit això i plens d’emocions i sentiments per la part que us pertoca, gaudiu de les fotografies i dels llocs que s’han visitat avui.

Tenim problemes de connexió, si les fotografies no les podem penjar aquesta nit, disculpeu, demà al matí, des de el Centre francès ho farem.

Fins demà.  Dijous 03 de febrer 10h 

Finalment des del Centre francès hem aconseguit solucionar el problema de les fotos. Les podreu visualitzar a la part dreta de la pantalla.

Aquest mati (falta l'accent sobre la i però no el trobem) els vostres fills i filles han arribat molt contents i somrients. Ens han explicat un munt de coses. Estigueu tranquils.

Ara mateix estan al pati i tot seguit aniran a classe.

Fins ben aviat.-->
Dijous 03 de febrer  15h
 Avui ha estat un dia plenament d’aprenentatge i d’intercanvi de cultures. Part del nostre alumnat ha gaudit de les classes dels seus col·legues francesos, classes de francès, matemàtiques, física ... i una altra part han explicat  als companys francesos moltes coses sobre els nostres costums i tradicions.
La veritat és que ha estat tot un plaer veure com s’han relacionat amb alumnes d’altres classes i nivells,i han estat capaços de fer una classe magistral en castellà; han fet de professors i ens han deixat bocabadats.


-->
Divendres 04 de febrer 16:45h
De bon matí hem marxat a visitar la ciutat d’Arras, s’han fet grups de quatre alumnes i amb l’ajuda d’un plànol han visitat diferents parts de la ciutat. Tots els grups havien de contestar i omplir un qüestionari, per fer això han hagut de posar en pràctica el seu nivell de Francès, havien de preguntar als ciutadans d’Arras.
Una vegada acabada aquesta activitat hem visitat l’ajuntament i hem gaudit d’aquesta magnífica arquitectura d’estil Barroc Flamenc i dels seus subterranis o cavernes. Aquests van ser utilitzats per extreure diferents materials...pedres, guix...i com a refugi a les guerres.
Més tard la consellera de Relacions Internacionals del  Ajuntament d’Arras ens ha atès molt amablement, ens ha explicat diferents sales d’aquesta institució i hem pogut gaudir d’un pica pica.
A les 12h ens hem dirigit a dinar al Centre i en acabar els col·legues francesos ens han ofert una varietat d’espectacles.
Demà la majoria dels vostres fills i filles comencen el cap de setmana en família, dic la majoria perquè n’hi ha uns quants que els seus col·legues francesos fan classe. Amb aquests alumnes visitarem el mercat d’Arras i hauran de fer-ne posteriorment un treball.
El dilluns ja demanarem fotos als vostres fills i filles del cap de setmana, potser us ensenyem les nostres...o no.
Salutacions i fins aviat.Dilluns 07 de febrer 10h
Hola a tothom!
A les 8 del matí ens hem retrobat amb tots els vostres fills i filles. Tots estan més que contents. Han fet una mica de tot, n’hi ha que han anat a la platja, d’altres que han anat a visitar Paris i Versalles, d’altres s’han quedat per la zona i s’han trobat per grups per anar a la bolera, als billars, han muntat a cavall i han fet una festa. Encara no hem tingut temps d’escoltar tothom. Estem arribant a Brussel·les i anem escoltant tot el que han anant fent el cap de setmana. Com a novetat: primer dia de mig SOL!
Nosaltres? Què hem fet? Doncs bé, dissabte al matí vam estar amb un grup d’alumnes al mercat. Allà, com veureu a les fotos el temps no ens va acompanyar, però això no va ser cap impediment perquè no treballessin una mica. Els vam dividir per grups i van preparar un reportatge que hauran de desenvolupar i acabar un cop arribem a casa.
Per la nostra part, diumenge vam anar a Lille a preparar l’itinerari i les activitats que hauran de realitzar els alumnes demà dimarts en aquesta ciutat, que com ja veureu en les fotos, ens va semblar preciosa!
Si no hi ha cap problema de connexió, motiu de batalla diari, trobareu per cronologia les fotos de dissabte, diumenge i avui dilluns.
À bientôt!

ELS ALUMNES TAMBÉ HAN TREBALLAT
Hi ha alumnes que, a més a més de les activitats fetes en grup, també han treballat de forma individual. Per exemple, molts d’ells han fet un diari de tots els esdeveniments de tots els dies.
Aquí en teniu un exemple del que ha fet una alumna durant el cap de setmana:
LE WEEK-END
SAMEDI:
Je me suis réveillée à six heures et demie. Nous avons pris le bus à sept heures et quart. À huit heures et quart, nous sommes partis de l’école pour aller au marché. Là-bas les professeurs nous ont expliqué le travail que nous devions faire : nous devions prendre des photos des stands et expliquer ce qu’il y a. Chaque élève devait choisir deux stands pour expliquer. Nous avons travaillé toute la matinée et à onze heures et demie nous sommes partis à l’école pour retrouver nos correspondants. À midi, nous sommes allés au SUBWAY pour déjeuner et ensuite nous sommes allés au LASER GAME avec beaucoup d’amis du lycée. Le SASER GAME a commencé à 14h 30. Il a duré une demie heure et ensuite nous avons joué au billard. Après nous sommes partis faire les courses. Nous sommes revenus à la maison et nous avons dîné. Ensuite, nous étions dans le canapé et à 11h nous sommes allés dormir.
DIMANCHE
Je me suis réveillée à onze heures. Nous avons déjeuné et à midi et quart les frères de Pauline sont venus avec son fils. Après, je me suis douchée et habillée. Pauline a fait des chi-chis et ensuite deux amis de la famille sont venus chez eux. À 6h il y a eu une fête chez Katia pour les espagnols. C’était très drôle. Nous sommes allées dormir à onze heures et demie.
ANNA QUER


Dimarts 08 de febrer    
Per no perdre la costum, de bon matí, com podeu comprovar en la foscor de les fotos, ens hem desplaçat a la ciutat de Lille per fer les activitats i l’itinerari que el professorat va preparar i visualitzar personalment el diumenge. Ha estat un recorregut bonic, a més a més, ens ha fet un dia fantàstic, per fi!... En acabar l' itinerari, l’alumnat ha disposat de temps lliure, sempre per grups, per fer les compres tan desitjades i demanades, les quals us hauran arribat o donat.

Dimecres 09 de febrer
A les 07:50h del matí ens hem trobat tots al Centre francès.
 Ha estat un matí molt emotiu, trist, els nostres alumnes s’han acomiadat dels seus col·legues francesos...ja us podeu imaginar...hem cregut convenient no ficar certes fotografies ja que podien afectar seriosament la vostra sensibilitat jejeje...la bona noticia és que d’aquí no res els tenen aquí...ja us explicaran detalladament els vostres fills i filles.
Quan s’han esgotat les llàgrimes hem pres camí cap a Paris, ens esperava un dia molt llarg i no les teníem totes, ens preocupava el temps, era molt fosc i donava la sensació de pluja però, l’optimisme, l’alegria i la bona conducta dels vostres fills i filles ha fet que la visita a Paris fos fantàstica. Hem caminat moltíssim però ha valgut molt la pena.

Per part nostra, valorem molt positivament aquest Intercanvi, els vostres fills i filles ens ho han posat molt fàcil, la seva educació, saber estar i comprensió han fet que aquesta setmana d’aprenentatge fos fantàstica i ens motiva en un futur a continuar realitzant més intercanvis. 

Gràcies pels vostres comentaris, ens han donat forces per continuar treballant encara més en allò que creiem i que és part molt important de la nostra vida, per desgràcia moltes vegades qüestionada, l’ EDUCACIÓ.

Salutacions cordials,

Joana i Oscar