Intercanvi 11-12

INTERCANVI AMB ARRÀS (FRANÇA) CURS 2011-2012

del 10 d'abril al 16 d'abril

  

En tornar de vacances, dimarts 10 d'abril part de l’alumnat de l’àrea de Francès de l'Institut Creu de Saba, s’embarquen en l' aventura del seu segon Intercanvi amb alumnes francesos de la ciutat d’Arràs.
A diferència del curs passat els col·legues francesos han estat primer a casa nostra i tot ha anat molt bé. Ha estat una experiència positiva que ara continuarem amb la nostra visita a terres franceses.


Dimarts 10/04/2012
El viatge ha estat molt tranquil i sense cap incidència. L’avió ha sortit i ha  arribat amb molta puntualitat.
Ja estem en plena acció...Una vegada arribats a Arràs ens hem dirigit a l’Institut francès on els nostres alumnes han estat rebuts pels seus col·legues francesos. En acabar les salutacions, els petons i les abraçades ens hem dirigit a la cantina per dinar amb tranquil·litat i poder així compartir les sensacions i emocions rebudes.
A continuació els alumnes francesos ens han obsequiat  amb actuacions i activitats vàries.
Vers les 17h ha arribat l’hora de la veritat: cada alumne s’ha anat amb el seu col·lega francès i la seva respectiva família... Bufff... estem rebentats!!!... Famílies, no patiu, els vostres fills i les vostres filles s’ho estan passant molt bé i s’estan portant GENIAL.
Demà un altre dia...Bonne nuit! 
 Dimecres 11/04/2012
De bon matí ens hem dirigit al collège ansiosos per veure les cares dels nostres alumnes després de passar la primera nit en família. Si no ens han amagat res, tot han estat molt bones sensacions, i la veritat és que estan molt tranquils. Tot seguit hem anat a la “Petite Place” per realitzar diferents activitats de vocabulari sobre els productes tradicionals francesos que ens podem trobar al mercat d’aquesta població.
Ens ha fet un dia molt bo, hem tingut Sol i... fins i tot feia calor, bé no?... En finalitzar aquestes activitats hem entrat a un taller de “le bleu d’Arras” , on hem pogut veure com es decora aquest tipus de porcellana típica de la regió i on el propietari ens ha fet una explicació detallada i pràctica de la tècnica tan delicada que comporta la creació d’aquests productes.
A continuació ens han rebut a l’Ajuntament  on ens han fet una visita guiada de les principals sales: la sala de festes, de cerimònies i de plens. I per acabar ens han ofert  un piscolabis.
Hem acompanyat els vostres fills i filles fins al collège, els hem deixat en companyia dels seus “correspondants” i ens hem acomiadat fins demà al matí.
Intercanvi dimecres 11/04/2012
View more documents from rueda94.

Dijous 12/04/2012

A  les 8 del matí hem agafat el bus cap a Anvers. Avui el matí ha estat més fred que ahir, però no ens ha plogut, així que hem pogut fer l'itinerari previst.
Hem anat directament a la plaça més important de la ciutat, on s'hi troba l'ajuntament amb la seva impressionant façana de més de 90 metres, la font de Sílvius Brabó, que simbolitza la llegenda  mítica dels orígens d'Anvers i explica el nom de la ciutat en flamenc, i les magnífiques cases gremials que envolten la plaça.
Tot seguit hem anat fins a la Catedral de Nostra Senyora, on hem pogut admirar una de les catedrals gòtiques més grans de tot Bèlgica i hem voltat pels carrerons del cor d'Anvers fins que ha arribat l'hora de dinar.

Després de dinar ens hem dirigit cap a Gant, però el temps no ens ha acompanyat gaire. A la tarda sí que ha plogut amb ganes, però també hem fet el recorregut previst pel centre històric de la ciutat.

En arribar, els alumnes francesos esperaven els seus respectius "correspondants" a la porta de l'institut.

Aquí teniu algunes fotos del dia d'avui.

Divendres 13/04/2012

Avui ens ha sorprès un dia preciós. Ja de bon matí, hem enfilat cap a París i, després d’un petit embús de trànsit a l’entrada de la capital, hem baixat de l’autobús al barri de Montmartre. La primera visita ha estat le Sacré Coeur, i més tard hem fet una volta tot dinant per la plaça Tertre, plena de turistes i d’artistes de tot tipus.
Com que sabíem que no ens sobrava el temps, hem caminat fins al metro i, després de fer un cop d’ull al Moulin Rouge, hem anat a l’Ile de la Cité. Hem vist la catedral de Notre Dame i, tot vorejant el riu Sena, molt neguitosos per veure la Tour Eiffel, hem passat per Les Touilleries, pel Pont Neuf, pels jardins del Louvre fins arribar al final del recorregut. Amb el temps just per fer-nos fotos i observar el monument més emblemàtic de París, hem tornat a agafar l’autobus que ens ha retornat a Arràs, sobre les 19:30.

 Dissabte 14/04/2012

Aquest matí part del nostre alumnat ha acompanyat als seus col·legues francesos a fer les seves classes. Si, avui dissabte!!!, hi ha nivells que fan classe el dissabte al matí...temes d’horaris.
Avui tocava Educació Física, ens hem desplaçat a la zona esportiva d’Arràs i allà durant dues horetes han compartit la sessió. En acabar hem tornat al college i han marxat amb les famílies.


 Intercanvi dissabte 14/04/2012
View more documents from rueda94

Famílies, us fem un recordatori del Itinerari per si no el porteu a sobre:

-->
DIMARTS 10 (ARRAS)

▪07.00: Sortida d’Olesa de Montserrat.
▪09.50: Sortida de l’aeroport del Prat.
▪11.45: Arribada a l’aeroport de Lille i sortida cap a Arràs.
▪13.00: Arribada al collège Gambetta d’Arràs. Dinar i tarda al centre.
▪18.00: Famílies.

DIMECRES 11 (VISITA CENTRE D’ARRÀS I AJUNTAMENT)

▪ 08.00: Arribada dels alumnes a l’institut.              
▪ MATÍ: Visita pel centre de la ciutat i rebuda a l’ajuntament del poble.
▪TARDA: Famílies.

DIJOUS 12 (ANVERS I GANTE)

▪08.00: Arribada dels alumnes a l’institut i sortida cap a Anvers.
▪10.30: Arribada a Anvers i visita del centre de la ciutat:
-        Plaça Major (Grote Markt)
-       Ajuntament i edificis gremials s. XVI i XVII.
-       Escultura Silvius Brabo.
-       Catedral gòtica de Nostra Senyora.
-       Castell Steen.

▪12.30: Dinar.
▪13.00: Sortida cap a Gante.
▪14.00: Recorregut pel centre:
-       Catedral de Sant Bravó
-       Belfort del s. XIV (Torre municipal)
-       Església de Sant Nicolau
-       Castell dels Comtes i barri del Patershol
-       Cases gremials
-       El pont de Sant Miquel
▪16.30: Sortida cap al collège.
▪18.00: Arribada a Arràs.

DIVENDRES 13 (PARÍS)

▪08.00: Arribada dels alumnes al centre i sortida cap a París.
▪10.30: Sacré Coeur i Montmartre.
▪13.00: Dinar al Quartier Latin.
▪14.00: L’Île de la Cité i els seus voltants (Notre-Dame de París...).
▪15.45: Torre Eiffel.
▪16.30: Sortida cap al collège.
▪19.00: Arribada a Arràs.

DISSABTE 14 I DIUMENGE 15

Cap de setmana en família.
Telèfon responsables alumnes: 00 34 622 054 411
DILLUNS 16 (OLESA)

▪08.00: Arribada al collège i i activitats de comiat a concretar.
▪10.00: Sortida cap a l’aeroport de Lille.
▪13.50: Sortida cap a Barcelona.
▪15.40: Arribada a l’aeroport del Prat
▪17.00: Arribada a Olesa de Montserrat


Com ja us vam dir el curs passat, pares i mares, no us preocupeu, si mireu diàriament aquesta pàgina trobareu informació actualitzada de les vivències dels vostres fills i filles.
Salutacions cordials,
Joana i Oscar